Healthy Beauty

KENAPA SHAKLEE MEMILIH ANGGUR MUSCADINE UNTUK DIFORMULASI DALAM YOUTH SKINCARE?

Posted on

Reactive oxygen species (ROS) adalah hasil sampingan daripada aktiviti metabolisme aerobic dan ia dihasilkan secara berterusan pada manusia dan juga organisma lain. Kita terdedah kepada ROS dari sumber alam sekitar seperti pencemaran, cahaya matahari dan diet seharian. Malangnya terdapat pelbagai bentuk kimia ROS dan semuanya menghasilkan tindakan yang tidak sihat terhadap struktur dan fungsi sel termasuk dalam kulit kita samaada […]

Healthy Beauty

Ciri-Ciri Sunscreen Terbaik.

Posted on

Sunscreen atau pelindung matahari sangat penting dalam rejim penjagaan kulit. Ia adalah penghalang atau perisai yang anda gunakan ke atas kulit dari sinar matahari atau sinar uv berbahaya. Jika anda telah memakai sunscreen anda sebenarnya dapat mengekalkan kulit yang terlindung dan sihat. Faktor penuaan yang paling utama adalah kesan daripada pendedahan kepada cahaya matahari atau sinaran uv. Penggunaan pelindung matahari […]

Healthy Beauty

Cara bijak jadikan wajah lebih runcing.

Posted on

YOUTH ni memang melampau. Dah nak lawan hukum Tuhan ke apa ni? Pakai YOUTH muka boleh jadi runcing. Walau makin bertambah umur makin runcing pulak muka. What the thing la actually Youth ni? Boleh transform bentuk muka dari  U-shape ke V-shape bagai? Apakah YOUTH pun boleh buat muka kita slimmm? Ohmen ini mengarut giler..😱 Overklem melampau YOUTH ni. Anda nak percaya […]

Healthy Beauty

Pencuci muka untuk kulit kering dan berminyak.

Posted on

  Korang jenis kulit yang macam mana? Kulit kering? Atau jenis kulit yang dua-dua dia belasah kering dan berminyak?Kalau ye Youth gel oil cleanser ni memang diformulakan untuk anda. Ia mencuci dengan lembut. Bila guna cleanser ni kelembapan kulit kita tak hilang. Malah ia bertambah lembap. Yang bestnya lagi ia tak ganggu dan bantu mengekalkan pH dan kelembapan kulit kita. Dan […]

Healthy Beauty

Step by step penggunaan Youth- Part 1

Posted on

Youth Guide: Rejimen Youth (Step by step penggunaan Youth)     Kami telah menguji lebih daripada 350 bahan pencemar, racun perosak, dan bendasing pada setiap bahan botanikal baru, sebanyak 3 kali ganda berbanding dengan yang diperlukan. Malah, kami telah menjalankan lebih daripada 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan yang produk kami selamat. Set penjagaan kulit lengkap untuk membantu menangani […]

Healthy Beauty

Panduan pemilihan set penjagaan muka youth berdasarkan masalah kulit anda! – Part 1

Posted on

Youth Guide: What best for you!   YOUTHâ„¢ Intensive Treatment and Repair Set (Kod Produk: 00P325).  Set penjagaan kulit lengkap untuk membantu menangani tanda-tanda penuaan, mengurangkan kedutan, bintik-bintik hitam penuaan serta pigmentasi, memperbaiki kerosakan disebabkan oleh matahari, meningkatkan kecerahan dan seri wajah. Untuk tempahan boleh terus KLIK pada button  . Untuk pertanyaan lanjut boleh sini ye.Untuk mendaftar AHLI SHAKLEE atau nak beli […]