ESP

ESP – Soy Protein Isolate Powder

RM 170.30 BUY NOW

Makanan tambahan  protein berasaskan kacang soya.

Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi ‘non-GMO’ dimana ia diproses pada kadar suhu yang rendah semata-mata untuk menjaga kulaiti kacang soya daripada terubah.

Merupakan satu-satunya produk dalam pasaran yang mampu menjamin penyedian 9 amino asid penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

Turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral

ESP merupakan produk pengasingan protein yang pertama dicipta oleh Dr.Shaklee

ESP diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat extensive and comprehensive dan terbukti memiliki kualiti protein yang paling tinggi yang pernah dihasilkan.

ESP mengandungi Indeks Glisemik yang rendah iaitu 39 menajdikan ia sangat sesuai untuk penghidap kencing manis bagi semua jantina dan peringkat umur.

Setiap 850g ESP dihasilkan daripada 30kg kacang soya yang mampu memberikan tenaga segera dan keupayaan untuk bertahan lama. Sebab tu iua elok diamalkan golongan yang mahu turunkan berat badan


Kepentingan PROTEIN kepada tubuh kita.

Protein merupakan bahan utama dalam pembentukan satu tubuh kita ni. Mula dari hujung rambut sampai hujung kaki. Semua guna pakai protein tau.

Teramat penting untuk pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan, merupakan komponen utama pembentukan dan penghasilan hormone kita, meransang fungsi psikologi, peredaran saluran darah dan menyokong pertumbuhan satu tubuh kita.

Maka maksudnya disini setiap inci tubuh dan bahagian tubuh kita amat-amat bergantung kepada proteiun yang cukup.

Protein terdiri daripada  20 jenis amino asid yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut keperluan tubuh terhadap jenis-jenis protein  dan enzim yang diperlukan oleh tubuh kita.

Terdapat amino asid tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh kita. Iaitu dikenali sebagai asid-amino tak perlu (non essential amino acis)

While asid amino yang tak boleh dihasilkan oleh badan sendiri pulak dikenali sebagai asid amino perlu (essential amino acid) yang perlu diperolehi dari sumber makanan harian.

Dan bestnya ESP ni Shaklee dah sediakan semua asid amino perlu ni dalam satu tong ESP !!

Satu lagi keunikan luarbiasa protein ESP ni ialah dia memiliki sijil IPP ( Identify Preserved Program) bagi memastikan kacang soya yang digunakan untuk buat ESP ni bebas pendedahan perubahan genetic. Penjagaan dan penilitian dibuat mula daripada pemilihan benih sehinggalah kepada proses pengeluarannya.

Kesan kurang protein boleh menyebabkan kelemahan  dalam sistem imun untuk lawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut,pertumbuhan terbantut, masalah penghadaman, masalah pengahsilan darah dan hormone

Dan lastly kesan dari segala kesan kurang protein ni boleh membawa maut tau akibat daripada kegagalan fungsi organ. Scary kan? So jangan ambik mudah hal kesihatan. Jagalah sebelum ia ditarik nikmat sihat dan cantik tu, it is part of amanah tu jugak kan?


Manfaat ESP

  1. Awet muda
  • Protein penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kalenjar, dan etc.
  1. Baik untuk kestabilan hormone
  • Soya satu-satunya tumbuhan yang kaya isoflavin dimana fugsinya lebih kurang sama dengan hormone wanita. ,Membantu merendahkan paras kolestrol, cegah osteoporosis dan risiko jantung
  1. Baik untuk prostat
  • Genistin yang didapati dalam kacang soya terbukti keupayaannya untuk menghlang pertumbuhan dan perebakan sel kanser.
  • Ia membantu memusnahkan radikal bebas dalam sel sebelum ia menukarkan sek DNA kepada kanser.
  • Sebab itu ia sangat baik dalam pemulihan uterus, ovary, menopous, pembesaran prostat dan payudara
  1. Mendapatkan kulit kekal remaja dan awet muda
  • Meransang pembentukan semula kulit, menambahkan kepejalan otot, mengurangkan kedutan dan garis-garis tua, agen antipenuaan, mengembalikan radian kulit, mempercepatkan kesembuhan luka dan mempecatkan proses menghilangkan parut.
  1. Pembekal tenaga berpanjangan
  • Membekal tenaga segera dan ringkas
  • Meningkatkan sistem imun jadi tubuh kekal bertenaga, sihat dan memilika daya tahan lebih tinggi dan lasak.
  1. Membaiki pigmenetasi
  • Baiki masalah rambut beruban, gugur, mudah putus, bercabang dan kering
  1. Memperbaik memori
  • Meningkatkan kualiti memori, vitality, seksual dan ransangan.

 

Saranan penggunaan:
Campurkan 28g atau 3 sudu besar serbuk ESP dengan segelas susu, jus, air atau minuman kegemaran anda.
Pilihan: Tambahkan buah dan kisar.

BUY NOW

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge