CoQ-Trol Plus

CoQHealth Plus

 

RM157.68 BUY NOW

Membantu anda menjaga dan membentuk jantung yang sihat.

Jum kita fahami gerak kerja jantung kita dan kenapa kita sangat memerlukan CoQHealth untuk bantu jana jantung yang sihat dan kuat. Bukan setakat jantung yang sihat tapi tubuh yang sihat serta kulit yang cantik.

Jantung kita mengepam hampir 2000 gelen darah keseluruh bahagian tubuh setiap hari. Sebagai otot yang memang kena bekerja keras didalam tubuh dan bertindak sebagai pusat kawalan utama sistem peredaran darah, jantung memerlukan sejumlah tenaga yang besar untuk memastikan kecekapan fungsinya. Mana jantung kita dapat tenaga kuat tu?

Tenaga ini diperolehin dengan bantuan nutrient yang dipanggil koenzim Q10 (CoQ10) yang juga berperanan membantu kesihatan salur darah.

CoQ10 ni dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh dan memang originally wujud dalam sel-sel kita. Pengambilan makanan membantu mengekalkan tahap CoQ10 akan tetapi amaun/jumlah CoQ10 yang diperloleh dari pemkanan secara tipikal adalah kurang 10mg sehari.

Perlu diingatkan jugak faktor luaran seperti diet tidak seimbang, usia, pendedahan kepada radikal bebas akan meningkatkan lagi keperluan nutrient CoQ10 oleh tubuh kita. Lebih-lebih lagi jika kita ada mengambil ubat-ubatan tertentu ini akan mengurangkan lagi tahap CoQ10 dalm darah.

Bagaimana CoQHealth Plus membantu?

 1. CoQHealth menampilakn campuran semualajdi proprietary 100mg CoQ10 dan resveratrol dalam softgel yang bioavailable yang membantu penghasilan tenaga dalam organ jantung.
 2. Secara detailnya CoQHealth membantu meningkatkan penghasilan tenaga didalam otot jantung, menambah kekuatan mengepamnya.
 3. Penyelidikan menunjukkan CoQ10 meningkatkan peredaran darah, mengurangkan episode serangan angina dan mengurangkan palpitasi jantung.
 4. Menggalakkan dan melindungi arteri sihat dari oksidasi LDL
 5. Banyak kajian telah menunjukkan CoQ10 mempunyai potensi untuk mengurangkan tekanan darah secara semulajadi tanpa kesan sampingan.
 • Tindakan CoQ10 sebagai antioksidan yang tersangat kuat menghalang oksidasi LDL- kolestrol tak baik serta menghalangnya dari melekat dan menyumbatkan salur darah.
 1. Mmebantu menambah dan mengekalkan tahap CoQ10 dalam darah’
 2. Meningkatkan tenaga sel-sel tubuh
 3. Coq10 berupaya meningkatkan tahap tenaga, menambahkan stamina da mengurangkan kelesuan.
 4. Meningkatkan kecerdasan mental
 • CoQ10 merancakkan sel-sel otak seterusnya memperkuatkan kecerdasan mental, memori dan keupayaan kognitif
 1. Kajian juga ada membuktikan ia dapat mengurangkan gejala migraine
 2. Untuk penampilan kulit yang lebih sihat
 • CoQ10 membantu meningkatkan peredaran darah untuk membekalkan tisu kulit denga cukup oksigen dan nutrisi untuk pemulihan, rejuvenasi dan penghasilan kolagen. So secara tak langsung penampilan kulit kita lebih bertenaga, cerah, berseri, anjal dan sihat serta segar bugar je. Nampak lebih muda!
 1. Meningkatkan kesuburan-
 • CoQ10 mengurangkan stress oksidatif yang telah terbukti boleh mewujudkan persekitara yang lebih sihat untuk meningkatkan kiraan sperma, pergeragakn sperma serta mutu sperma serta meingkatkan kualiti ovum wanita.
 1. Congestive heart failure (CHF)
 • Belum terdapat bukti kukuh yang mengaitkan pengambilan koenzim Q10 sahaja boleh menghentikan kegagalan jantung. Tetapi terdapat bukti (walaupun kontroversi) bahawa ianya boleh membantu bila dikombinasikan dengan perubatan dan rawatan jantung yang lain
 1. Mengurangkan risiko masalah jantung bagi mereka yang baru mengalami serangan sakit jantung (Myocardial Infarction,MI)
 • Apabila dimulakan dalam masa 72 jam dari terjadinya MI dan diambil selama 1 tahun , koenzim Q10 didapati mampu mengurangkan serangan sakit jantung dan MI
 1. Menghalang komplikasi salur darah selepas pembedahan “heart bypass’
 2. Memperbaiki sistem imun bagi pesakit HIV/AIDS

Ramuan Utama yang telah diuji secara klinikal.

Koenzim Q10

**CoQ10 adalah nutrient yang larut dalam lemak yang dihasilkan oleh tubuh dan wujud dalam semua sel dalam tubuh manusia.

Konsentrasi nutrient Coq10 yang paling tinggi ditemui dalam organ yang memang  berkerja keras yang memerlukan tenaga selular yang tinggi seperti jantung, hati, buah pinggang dan pancreas.

Ia sangat penting bagi menyokong bertrilion sel-sel dalam tubuh  perlu untuk  menghasilkan tenaga mereka sendiri untuk terus hidup.

Untuk menghasilkan tenaga sel-sel akan membakar gula dan lemak yang datang daripada makanan yang kita makan. Nutrient-nutrient ini dipecahkan dan diangkut melalui laluan penghasilan tenaga yang memerlukan CoQ10

Proses penghasilan tenaga ini diulangi beribu-ribu kali setiap saat untuk menjana denyutan jantung dan organ-organ tubuh yang lain yang memerlukan aliran tenaga yang berterusan.

Tanpa CoQ10 sel-sel tidak akan mampu menghasilkan tenaga dan organ-organ tidak akan dapat berfungsi dengan betul dan baik.

CoQ10 juga dikenali untuk aktiviti antioksidannya yang ampuh dan kuat untuk melindungi membrane sel dari radikal bebas. Sebahagian antioksidan CoQ10 juga membantu arteri-arteri dari oksidasi akibat tindakan LDL si kolestrol jahat.

Sebab CoQ10 sangat penting untuk menggalakkan fungsi salur darah terutama sekali semasa pengankutan darah ke organ jantung.

Resveratrol  

Resveratrol adalah fitonutrient yang wujud dalam kulit anggur merah dan jus anggur ungu. Seperti CoQ10, resveratrol memainkan peranan utama untuk memastikan kesihatan salur darah.

Saranan Penggunaan:
Untuk dewasa sahaja. Ambil 1 kapsul sekali sehari dengan makanan.

BUY NOW

 

One thought on “CoQHealth Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge