Healthy Beauty

Kepentingan Vitamin C dan E untuk kulit.

Posted on

Pemakanan yang tepat dapat menyuburkan dari dalam tubuh untuk menghasilkan metabolism dan sistem pembersihan yang sihat supaya kulit dapat tumbuh dengan bersinar dan sihat. Bahan makanan yang penting bagi penjagaan kulit ialah yang mengandungi tinggi antioksidan seperti A, C,E dan CoQ10. Kita memang sudah terbiasa dengan vitamin ACE tapi jarang-jarang kita dengar Vitamin CoQ10 kan? Since kita membincangkan kepentingan Vitamin […]

Healthy Beauty

Mengapa toner sangat penting?

Posted on

Gunakan toner selepas membersihkan wajah – ia boleh bertindak as double cleanse untuk membantu pembersihan sisa kotoran yang mungkin tertinggal pada kulit                                                                      Sebelum        […]

Healthy Beauty

Kepentingan asid hialuronik kepada kulit

Posted on

Dalam penjagaan kulit Vitamin ACE memang sangat penting tapi untuk mendapatkan kesan yang lebih hebat anda perlukan CoQ10, Teprenone dan Asid Hialuronik. Vitamin ACE, CoQ10, asid hialuronik asid and teprenone merupakan bahan aktif yang pasti dapat membantu kulit kita kelihatan lebih sihat, muda, cerah dan halus tanpa masalah. Mereka adalah kumpulan antioksidan yang berkuasa tinggi yang memainkan peranan penting kepada […]

Healthy Beauty

Bahan magis untuk kulit gebu dan sihat

Posted on

Di dalam perkongsian Dr Saifuzzaman Yusoff dalam buku beliau berkongsi tentang adanya satu bahan dalam tubuh kita yang dikatakan dapat mencetuskan atau mengaktifkan keremajaan kita sampai bila-bila selagi hayat dikandung badan. Hakikat penemuaan ini sangat-sangat mengejutkan dan kita patut mengambil dan memanfaatkan peluang ini. Jangan disia-siakan peluang emas ini..sayang! Semua orang nak kekal sihat sehingga nyawa ‘diambil’ kan? Dan siapa […]

Healthy Beauty

Hentikan 5 perkara ini untuk elak jerawat.

Posted on

Jika anda mengalami masalah jerawat and mungkin mempunyai satu rutin yang berterusan semata-mata untuk merawat masalah jerawat anda seterusnya menghentikan derita jerawat yang tak berkesudahan ini. Just let me ask you this. Adakah anda sedang menggunakan one set product  dah guna lebih dari setahun tapi masih tak nampak apa-apa hasil yang positif? Malah masalah jerawat masih aje macam biasa and […]

Healthy Beauty

Bagaimana nak dapatkan tubuh dan wajah yang kekal muda?

Posted on

“Awak ni babyface la..” “You look so young and energetic..” Apa perasaan anda bila keep dengar ayat ni dituju kat anda?  Mesti seronokkan.Maunya senyum 7 hari 7 malam kan? Tahukah kita mereka yang nampak lebih muda dari usia sebenar akan hidup lebih lama berbanding mereka yang kelihatan lebih tua dari usia sebenar? Yess.This is true! Dalam satu kajian jangka panjang […]

Healthy Beauty

Cara bijak jadikan wajah lebih runcing.

Posted on

YOUTH ni memang melampau. Dah nak lawan hukum Tuhan ke apa ni? Pakai YOUTH muka boleh jadi runcing. Walau makin bertambah umur makin runcing pulak muka. What the thing la actually Youth ni? Boleh transform bentuk muka dari  U-shape ke V-shape bagai? Apakah YOUTH pun boleh buat muka kita slimmm? Ohmen ini mengarut giler..😱 Overklem melampau YOUTH ni. Anda nak percaya […]

Healthy Beauty

Pencuci muka untuk kulit kering dan berminyak.

Posted on

  Korang jenis kulit yang macam mana? Kulit kering? Atau jenis kulit yang dua-dua dia belasah kering dan berminyak?Kalau ye Youth gel oil cleanser ni memang diformulakan untuk anda. Ia mencuci dengan lembut. Bila guna cleanser ni kelembapan kulit kita tak hilang. Malah ia bertambah lembap. Yang bestnya lagi ia tak ganggu dan bantu mengekalkan pH dan kelembapan kulit kita. Dan […]

Healthy Beauty

Cara-cara elak pori besar

Posted on

Liang pori besar merupakan satu mimpi buruk bagi wanita kan?Lelaki pun ada tapi mungkin tidak secara didedahkan secara meluasnya.  Ia boleh mencacatkan wajah malah sangat menakutkan jika dilihat dengan jarak dekat. Berlobang-lobang dan berbintik-bintik hitam. Memang rosak kulit ! Apa yang lebih mengerikan ialah ‘whitehead’ dan ‘blackhead’ menghuni dalam liang-liang pori yang terbuka luas itu. Bagi mereka yang alami masalah […]

Healthy Beauty

Hapuskan blackhead/bintik hitam dengan berkesan.

Posted on

Blackheads atau bintik hitam adalah salah satu bentuk jerawat yang paling biasa. Walaupun orang yang mempunyai kulit berminyak lebih cenderung terhadap bintik hitam, sesiapa sahaja boleh mendapatkannya. Mereka terbentuk apabila liang-liang tersumbat dengan gabungan sel-sel kulit mati dan minyak yang berlebihan (sebum) dari kelenjar sebum. Tidak seperti whiteheads, yang membuat liang tertutup, bintik hitam mempunyai permukaan terbuka. Ini menghasilkan pengoksidaan […]